Privacy & cookiebeleid

Privacyverklaring 

We vinden uw privacy belangrijk en daarom gaan we hier zorgvuldig mee om. Via onze webshop worden er privacy gevoelige of persoonlijke gegevens verwerkt. In deze privacy verklaring lees je voor welke doeleinden jouw persoonsgegevens worden gebruikt.

Enough is een onderdeel van Fair Insects en daarom zal er in deze privacyverklaring verder worden verwezen naar Fair Insects. Fair Insects is gevestigd aan Industriestraat 3 te Dongen en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Doel gegevens

Bij het plaatsen van een order op onze webshop ontvangen we een aantal gegevens van u. De gegevens worden met verschillende doeleinden verzameld welke hieronder worden toegelicht.

1. Goed kunnen afhandelen van je bestelling. Hieronder vallen:

               - NAW gegevens
               - Bankgegevens
               - Telefoon nummer
               - Leveradres
               - Email adres

Wij werken samen met een betalingsdienst en logistieke partij. De gegevens die hier vrij komen zijn enkel om de bestelling te kunnen voltooien.

2. Contact opnemen

Jouw gegevens worden verzameld wanneer jij contact opneemt met Enough via onze contact pagina of inschrijft voor onze nieuwsbrief. Hier worden alleen de gegevens gevraagd om je verder van dienst te kunnen zijn zoals je naam, bedrijfsnaam, email adres en telefoonnummer.

Met deze gegevens kunnen we je mogelijk:

- Een nieuwsbrief sturen
- Informeren over voor jou relevante aanbiedingen

3. Statistieken

De website van Enough verzamelt jouw gegevens om de website te kunnen verbeteren. Dit gebeurd met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en niet gebonden aan je persoonlijke gegevens. Hierbij moet je denken aan de duur die je op de pagina’s bent en welke pagina’s er juist wel of niet worden bezocht.


Opslag periode

Jouw gegevens worden door Fair Insects bewaard, maar niet langer dan nodig is voor het uitvoeren van de activiteiten, tenzij we om wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren. Er worden voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld welke hieronder worden toegelicht:

1. Versturen van nieuwsbrieven

Jouw naam en e-mailadres worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van deze gegevens is voor onbepaalde tijd. Jij kan jezelf uitschrijven via de link onderaan de nieuwsbrieven.

2. Contact opnemen

Wanneer je contact opneemt met Enough via mail dan worden de gegevens die jij meestuurt, zoals naam, bedrijfsnaam en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. De mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard.

3. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem en daarmee dus niet verbonden aan jou naam, bedrijfsnaam en email adres. Deze gegevens worden binnen Analytics voor onbepaalde tijd bewaard.

Delen van persoonsgegevens met derden

We delen jouw persoonsgegevens met leveranciers en derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens.

Cookies die wij gebruiken

Fair Insects gebruikt functionele, analytische en marketing cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De functionele cookies die Fair Insects gebruikt zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies met een analytisch en marketing doel die jouw gebruikt op onze website bijhoudt zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Voor meer informatie over onze cookies lees je in ons cookiebeleid hieronder.

Jouw rechten

Recht op inzage

Je hebt het recht je persoonsgegevens bij Fair Insects op te vragen, in te zien en eventueel te laten verwijderen. Dit doe je door een mail te sturen naar hello@enoughinsects.com Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Hiermee willen we voorkomen dat we niet per ongeluk de gegevens van iemand anders opsturen.

Beveiliging

Fair Insects neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens serieus en daarom gaan we er zo zorgvuldig mogelijk mee om. We nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang of ongewenste openbaarmaking tegen te gaan.


Vind je toch dat we niet op de juiste manier omgaan met je gegevens?

Fair Insects wil je er dan op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

Cookiebeleid

Net zoals andere webwinkels maakt ook Fair Insects gerbruik van zogeheten ‘cookies’. Fair Insects gebruikt functionele, analytische en marketing cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

Over uw cookietoestemming

Alles wat Fair Insects doet is bedoeld om jou als bezoeker te voorzien van de best mogelijke informatie. Daarvoor maken we gebruik van zogenaamde cookies en pixels. Hieronder lees je welke cookies dat zijn. Wil je niet dat jouw gegevens opgeslagen worden middels deze cookies, dan kun je deze uitschakelen via je browserinstellingen. 

Waarvoor gebruiken wij cookies?

Sommige cookies zijn noodzakelijk voor de volledige en goede werking van de website. Deze noodzakelijke cookies plaatsen wij altijd, wanneer uw browserinstellingen dit toelaten. Dat geldt ook voor Analytics cookies en AB-test cookies. Deze cookies brengen het gebruik van onze website in kaart, helpen ons onze website te verbeteren of houden bij of advertenties hebben geleid tot een aankoop.

Ook zetten we zogenaamde tracking cookies in om de website gebruiksvriendelijker, persoonlijker te maken en voor advertentiedoeleinden. Tracking cookies plaatsen wij alleen als u ons daar toestemming voor geeft. Door op ’Aan' bij de betreffende toestemmingsvraag te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen. Deze cookies gebruiken we om meer informatie over onze bezoekers te krijgen en bezoekersprofielen te maken.

Leveranciers

Wij maken gebruik van de volgende leveranciers die persoonsgegevens verwerken namens Fair Insects, met wie elk verwerkersovereenkomsten afgesloten zijn: Buckaroo, Montapacking, Mailchimp en KiyOh.


Google Analytics

Wij maken gebruik van de Google Analytics pixel. We hebben de informatie die daardoor gemeten wordt volledig anoniem gemaakt. Uw IP-adres wordt standaard geanonimiseerd en wij delen deze informatie niet met derden, ook niet met Google zelf.

Social media (Facebook & LinkedIn)

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van LinkedIn (die regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Categorieën

Als het om cookies gaat, maken we onderscheid in de volgende categorieën:

1. Functionele, deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van onze website.

2. Analytische, met behulp van software van derde partijen wordt gemeten hoe vaak bijvoorbeeld onze website wordt bezocht. Dit stelt ons in staat onze website verder te verbeteren.

3. Marketing, dit maakt het mogelijk dat we meer op maat gemaakte content kunnen afleveren.

Cookie overzicht

In onderstaand overzicht zie je de cookies die worden gebruikt op de website. Per cookie is uitgelegd wat het doel is en onder welke categorie de cookie valt.

  •  Magento; dit gebruikt functionele cookies voor een juiste werking van de website.

  •  Google Analytics; analytische cookies die geplaatst worden om een beter inzicht te verkrijgen in het gedrag van de bezoeker op onze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op de website verbeterd. Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Google waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens. Het is Google niet toegestaan om de verkregen gegevens te delen of te gebruiken voor andere Google-diensten en wij laten IP-adressen anonimiseren.

  •  Montapacking; de logistieke partij gebruikt functionele cookies om de bestelling juist en naar verlangen te verwerken.

  • Buckaroo; wanneer u een betaling verricht via Buckaroo (Stichting Derdengelden Buckaroo), omvat dit uw betaalgegevens, IP-adres, uw internetbrowser en apparaat type, uw naam, in sommige gevallen adresgegevens en e-mailadres. Voor de cookies en de mogelijke data die Buckaroo verzamelt verwijzen we naar de privacystatement van Buckaroo https://buckaroo.nl/privacyverklaring.


Contact

Indien je na het lezen van deze privacy verklaring nog vragen hebt, kun je hierover contact opnemen via onderstaande contact gegevens.

Fair Insects
Industriestraat 3
5107NC
Dongen
Nederland

E-mail: hello@enoughinsects.com